Novogradiško Glazbeno Ljeto se vraća: ove godine bolje nego ikad

Novosti / by sasa / 3 godine

Nakon što je prošle godine zbog pandemije koronavirusa otkazano NG Ljeto, ove godine ova se popularna manifestacija vraća u svom punom sjaju.

U prostorijama Turističke zajednice Nova Gradiška predstavljen je program 25. izdanja Novogradiškog Glazbenog Ljeta.

Ove godine za NG Ljeto 2021. očekuje vas široki spektar glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, razvijanih unutar scene koja njeguje gotovo sve kulture. Nastupit će aktualni izvođači koji bilježe zamjetne uspjehe i rezultate svog rada, do pojedinih koji predstavljaju svježe i nadolazeće snage, a tu su i neizostavna lokalna imena.

Kao i svake godine, tako i ove, osim dinamičnog i bogatog programa organizirani su i mnogi drugi festivalski sadržaji, jer je novogradiška ljetna manifestacija prepoznata kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja će trajati od 12. do 15. kolovoza.

-“Osim glazbenog dijela ovo je manifestacija koja ima popratne sadržaje. Ove godine smo i grad i manifestaciju podijelili u 5 zabavnih zona. Glazbena zona ili zona koncerta bit će na središnjem trgu na gradskoj pozornici, gastro zona na parkiralištu pošte, zona sajma i suvenira u Gradskom parku, gdje će biti održan i Craft fest u organizaciji obitelji Bošnjak i zabavna zona koja se odnosi na lunapark koja je vjerojatno biti podijeljena na dvije lokacije, za manju djecu i ostale. Cijeli grad će biti jedna velika pozornica.” – rekla je direktorica TZNG, Dinka Matijević

-“Još 2016. smo prepoznali potencijal ove manifestacije i da je zaista trebamo graditi i podići na veći nivo. To smo i učinili i danas se o NG Ljetu priča po cijeloj Hrvatskoj. Kada pogledate ove plakate, nekada smo imali jedno ili dvoje prepoznatljivih izvođača, a danas je to cijela lepeza. Naravno ova manifestacija je dobra i za naše OPG-e, obrtnike, poduzetnike koji će na određeni način konzumirati određena sredstva, odnosno zaradit će nešto.” – naveo je gradonačelnik Vinko Grgić

Glazbene izvođače ovogodišnjeg NG LJETA predstavio je jedan od organizatora Bernard Kumić – Berny, a sve počinje u četvrtak, 12. kolovoza koji je rezerviran za “Rock večer”. Publiku će zagrijati domaći bend The Rockeri, nakon njih nastupa David Temelkov, a šećer na kraju je legendarni Parni valjak.

Petak, 13.08. tradicionalno će obilježiti tamburaška večer uz domaće tamburaške snage TS Satir. Dobra je to uvertira za nastup “Tri mušketira”Jasmin StavrosZlatko Pejaković i Malden Grdović koji jamče nezaboravnu i zabavnu večer.

Subota, 14.kolovoza, će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom “Djeca pjevaju hitove”, nakon kojega će nastupiti popularna Doris Dragović. Glavna zvijezda zabavne večeri 25. NG Ljeta je regionalno popularni Željko Samardžić.

Nedjelja je posebna večer, In memoriam, posvećena Josipu Pintariću Puci & Zlatku Štefancu. Nastupit će domaći izvođači i izvodit će se autorska dijela Josipa Pintarića Puce, ali i ostalih Novogradiščana.

 

Izvor: radiong.hr

Komentari

0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X